...

10 de novembre del 2015

campanya de prevenció i sensibilització per l’eradicació de la violència masclista

L’Ajuntament de Calafell inicia la campanya "Treu-te la bena dels ulls"

09/11/2015
L’Ajuntament de Calafell inicia la campanya "Treu-te la bena dels ulls!" de prevenció i sensibilització per l’eradicació de la violència masclista. Aquesta activitat s’organitza al voltant del 25 de novembre (Dia Internacional per l'eradicació de la violència envers les dones).
Durant la campanya es farà difusió dels materials de detecció i prevenció de que disposa el Servei d’Informació i Ajut a les Dones (SIAD) i s'editarà un fulletó especial que es repartirà en els espais municipals. També s'ha  involucrat als serveis que treballen al municipi per tal que es sumin a la iniciativa.
L'acte central de "Treu-te la bena els ulls" tindrà lloc el 25 de novembre, a les 18 hores, a la sala d’actes de les dependències municipals de la Platja de Calafell. S’hi llegirà el manifest institucional del Dia Internacional i hi haurà l'actuació: Teatre Fòrum "La Violència en els models de gènere”. És una peça teatral interactiva que analitza la relació entre la publicitat i els models i relacions de gènere més enllà de les relacions de parella.
Hi ha més activitats programades:
Dijous, 12 de novembre, de 18 a 19 hores, al Centre Cívic Cinema Iris
Xerrada "Autoprotecció psicològica davant la violència masclista", a càrrec de la psicòloga del SIAD Evelyn Pauli.
Dijous, 19 de novembre, de 18 a 20 hores, a la sala d'actes de les dependències municipals de la Platja de Calafell
Taller de "mesures d'autoprotecció per a dones i defensa personal femenina", a càrrec dels Mossos d'Esquadra (comissaria del Vendrell) i M. Carmen Vila, professora d’arts marcials, responsable mundial de Defensa Femenina FMNTAI i experta en intervenció en violència de gènere. Cal portar roba còmoda per realitzar l'activitat.
D'altra banda, els dies 24 i 28 de novembre, als mercats municipals, hi haurà un punt d'informació on es distribuirà material informatiu a tot aquell que ho desitgi.
Tots els actes de"treu-te la bena dels ulls" estan organitzats per l’Àrea de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Calafell i conten amb la col·laboració de l’Associació de Dones A-dona't, l’Institut Català de les Dones, la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Defensa Personal Femenina de la FMTAI, els Mossos d'Esquadra  i la Porta de Fusta.
L' entrada és oberta i gratuïta a tothom.
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament atén les demandes de les dones empadronades a Calafell i especialment les dones víctimes de violència masclista, a més de realitzar una tasca de sensibilització i prevenció a la població en general en qüestions de gènere. L'equip està format per una treballadora social, una advocada i una psicòloga a més de la coordinadora del servei.
Per a més informació:
SIAD
Dependències municipals de Segur de Calafell
Carrer Joan Maragall 2
Telèfon: 977 699 009 (ext 773)

Resultat d'imatges de violencia machista


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ICONES SOCIALS