...

27 de març de 2015

QUEIXA DELS VEÏNS DE L'ILLA DE CASES DE DIAGONAL PARC ENVIADA A L'AJUNTAMENT DEMANANT LA SUBSTITUCIÓ DE L'ARBRAT.


Benvolgut senyor,

Sóc veí/veïna d'una casa ubicada a l'illa de cases “Diagonal Parc”.
El motiu del present és fer-li arribar, una altra vegada una queixa en referència a l'arbrat urbà ubicat al voltant de l'illa de cases “Diagonal Parc”, enquadrada en els carrers Noguera, Garrotxa, Rambla Nova i Gironès.

El cas és que aquesta zona hi ha plantats “plàtans d'ombra”, una espècie que per les seves característiques de resistència a la pol·lució, duresa a les plagues, etc. És molt comú en els municipis, però també coneix les molèsties que causa, i per aquest motiu no es recomana que estigui plantat en carrers estrets ni massa propers als habitatges. Tot el contrari del que passa en la nostra zona, on aquests arbres, entren les seves branques en les terrasses dels baixos dels edificis, i les de més alçada queden ubicades a escassos dos metres de les finestres.

Em consta que des de l'any 2008 s'han enviat queixes amb la intenció que es canviïn aquests arbres per altres amb els quals es pugui conviure, però de moment no s'ha rebut resposta per part de l'Ajuntament.

Com és natural, amb el pas dels anys, aquests arbres han anat creixent, i al mateix ritme, han crescut les molèsties que provoquen, les quals han arribat a un extrem inacceptable. Per nomenar-li alguna, i que es pugui fer càrrec del que passa, aquest any, d'aquests arbres no han deixat de caure fulles seques, les quals, embruten les terrasses i embossen els desaigües d'aquestes, amb la consegüent despesa per als propietaris. També dir que l'acumulació d'aquestes fulles en les portes dels pàrquings de la Rambla Nova són perilloses, ja que en el mes de Juliol va haver-hi un petit incendi, sufocat pel mateix propietari, en caure una cigarreta mal apagada a sobre.

Com ja sabrà, aquests arbres produeixen moltes al·lèrgies tipus rinitis, conjuntivitis... al llarg de la seva pol·linització, però això no només passa entre els mesos de Març i Maig, sinó que també produeix al·lèrgies les petites llavors que desprèn, les quals no han deixat de caure en tot l'estiu, fet que ha causat dificultat alhora d'escombrar les terrasses.

Sense anar més lluny, a primers d'Agost, una nena de vuit anys, va haver de ser atesa a l'Institut Català de la Retina, a causa d'una llavor que se li va posar dins la parpella, on li va causar una ferida, ja que en tenir les branques tan a prop, aquestes llavors entren per les finestres i es troben per dins de les cases.
No em vull estendre més, donat que crec que ja hi ha per què es faci una idea del que significa conviure amb aquest tipus d'arbre.

Crec que és de justícia, que es reconegui que ha estat un error plantar en aquests carrers estrets una espècie tan molesta. En altres municipis com Barcelona, s'estan canviant aquests arbres, per d'altres més adients, en carrers estrets. També hi ha municipis de la resta d'Espanya que els estan retirant definitivament.

Vull que tingui en compte que em consta que pràcticament el 100% dels veïns que viuen en aquests carrers estan d'acord amb aquesta petició.

Per tot l'exposat, i donat que cada cop es fa més difícil conviure amb aquest arbrat, li prego que es tingui en compte aquest escrit i es doni resposta a la petició de canviar els arbres per qualsevol altra espècie més adient als carrers esmentats.


Atentament,Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ICONES SOCIALS