...

25 d’octubre del 2015

El Consorci d'Aigües de Tarragona construirà un nou dipòsit de capçalera a Calafell

Departament de: MEDI AMBIENT


El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) construirà un nou dipòsit de capçalera a Calafell. Les obres començaran en les properes setmanes, tindran una durada de sis mesos i un cost de 597.570,79 euros. Estarà al carrer Margarida, a la urbanització Valldemar, en un dels punts més alts del terme, al costat d’un dipòsit municipal ja existent.
El nou dipòsit tindrà una capacitat de 1.000 metres cúbics i regularà el cabal que se subministra a altres dipòsits. En concret, es millorarà i garantirà l’abastiment al dipòsit de Calafell Parc. També al veí municipi de l’Arboç, ja que el ramal que subministra aquesta població arrenca de Calafell, en concret de l’estació de bombament de les Brises.
Els usuaris del servei d’aigües no percebran una millora directa en el subministrament de casa seva, ja que el dipòsit que es construirà és de regulació i no de distribució. “Però sí que hi ha millores com la garantia de l’abastiment al dipòsit de Calafell Parc i altres d’indirectes, com un gestió més eficient i sostenible”, explica el tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell, Josep Parera.
Segons el regidor, el nou dipòsit permetrà que el CAT optimitzi energèticament el seus costos de bombament, en concret el de bombar aigua des de l’estació de les Brises al dipòsit de Calafell Parc. “Aquest pot acumular aigua de nit, quan l’energia és més barata”, diu Parera.



Foto: reunió a l'Ajuntament entre l'equip de govern municipal i el director gerent del CAT, Josep-Xavier Pujol (segon per l'esquerra).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ICONES SOCIALS