...

17 de desembre del 2015

Els alcaldes continuaran reclamant l’alliberament del peatge de l’autopista C-32


Els alcaldes dels municipis que travessa l’autopista C-32 a les comarques del Baix Penedès i del Garraf continuaran la lluita per alliberar el peatge. Ho han decidit en una reunió que han celebrat a l’Ajuntament de Calafell, a la qual també hi han assistit les entitats socials i civils que lluiten per l’aixecada de barreres.
En aquesta trobada, els alcaldes han tornar a exigir a la Generalitat que faci públic l’informe que quantifica el cost de rescatar la concessió de la C-32. La publicació d’aquest estudi és reclamada insistentment pel territori afectat, ja que és bàsic per al debat sobre la gratuïtat de l’autopista al seu pas per les comarques del Baix Penedès i el Garraf.
Tanmateix, el govern català es resisteix a fer pública aquesta informació. Algunes informacions, filtrades als mitjans de comunicació, estimen entre 902 i 945 milions d’euros el cost del rescat. Però aquesta dada, elaborada per la Universitat Politècnica de Catalunya, es refereix al tram d’autopista comprés entre el Vendrell i Castelldefels. És a dir, tot el tram de peatge d’aquesta via, quan des del territori es reclama el cost de rescatar el tram entre el Vendrell i Sitges.
En la reunió celebrada a Calafell també s’ha acordat demanar a l’Associació d’Empresaris Penedès Garraf quina seria la repercussió econòmica que l’autopista C-32 té en el territori pel qual passa. També va aprovar-se ampliar el suport a l’eliminació del peatge, a partir d’iniciatives de la societat civil com la Coordinadora Calafell.
Properament, a més, els alcaldes impulsaran una plataforma institucional i social, a l’estil del Pacte de Berà, que reclama solucions al col·lapse i els accidents a la N-340, i també mocions per aprovar als plens municipals respectius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ICONES SOCIALS