...

14 de març del 2012

MANIFEST CONTRA LA RETIRADA DE LA POLICIA LOCAL DE LES DEPENDÈNCIES DE SEGUR DE CALAFELL











La policia local ha de ser un cos proper, accessible i que doni el millor servei possible a la ciutadania del municipi. Per això, ha de vetllar per la seguretat i la tranquil·litat dels veïns de Calafell. L’ha trencat amb la darrera decisió de l’equip de govern (CiU-PP) de retirar els agents que estaven a les Dependències de Segur, Platja i Poble, que permetien una atenció més propera a la ciutadania.

El context de crisi econòmica i de situació d’exclusió social de moltes persones precisa, més que mai, de serveis policials preventius i de proximitat. Un altre factor és l’augment de població estacional a l’estiu i en els períodes de vacances. 

Les necessitats socials del barri de Segur precisen de diferents polítiques públiques per millorar la vida de les persones que hi viuen, especialment des de la perspectiva social i d’atenció a les persones. La funció policial és garantir els drets de totes les persones del municipi, amb especial atenció a les que estan en situacions de més vulnerabilitat, independentment del seu lloc d’origen, així com poder actuar des de la perspectiva preventiva i de proximitat, i és per això que es fa necessària la presència al barri de Segur. 

Per això, estem en contra de la decisió de retirar la policia local de les Dependències de Segur. L’obertura de la nova seu de la policia local, a l’antic CAP de Calafell, no justifica treure aquest servei. No s’ha d’allunyar la policia de la població, sinó aprofitar la descentralització existent, fins ara, per fer-la més propera als veïns, actuar preventivament i millorar el servei de seguretat pública. Estem a favor del model de “policia de proximitat” i de reforçar més el servei, fins i tot, apostant per la presència de la policia local, les 24 hores, als barris.

Creiem que la ciutadania de Segur i la resta de barris del municipi tenen dret a un bon servei de seguretat pública. Estem segurs que aquesta opinió i aquest model és compartit per la major part dels integrants de la mateixa policia que, en definitiva, volen oferir el millor servei possible al ciutadà. Per això, demanem a l’equip de govern que rectifiqui i faci marxa enrere en aquesta decisió de treure la policia local de les Dependències de Segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ICONES SOCIALS